آیا می‌دانید یکی از شیوه‌های ماندگاری در ذهن آدم‌ها چیست؟ در این دنیای شلوغ و پر سر و صدا که آدم‌ها درگیر کارهای روزمره شده‌اند، به‌طوری‌ که گاه عزیزان‌شان را در این میان از یاد می‌برند. بهترین تلنگر برای به یادآوردنتان، فرستادن یا دادن یک هدیه ناب است. بله! همه آدم‌ها از کوچک تا بزرگ هدیه گرفتن را دوست دارند و این کار در فرهنگ ما نیز مانند دیگر کشورها یک سنت پسندیده به حساب می‌آید. با این کار در قلب و ذهن آن‌ها رسوخ خواهید کرد.

بسیاری از شرکت‌ها بر این باورند تهیه هدایای تبلیغاتی هزینه ای اضافه بر روی دوش مجموعه اعمال می‌کند اما از این مهم غافلند که با بررسی علایق و نیازهای مشتریان بازار هدف خود و انتخاب هدیه‌ای متناسب با آن نه تنها باعث هدر رفتن سرمایه خود نشده‌اند بلکه با بازگشت چندین برابر آن سرمایه رو به رو خواهند شد. مشتریان فعلی را وفادار و مشتریان بالقوه را بالفعل خواهند ساخت.

بنابراین چنانچه قصد تهیه هدیه تبلیغاتی را دارید در ابتدا تحقیقات گسترده‌ای از علایق و نیازهای مشتریان خود به عمل آورید محصول مورد نظر را انتخاب کنید و دنبال روشی خلاقانه برای ثبت هدیه در ذهن مشتریان خود باشید.


مفهوم هدیه تبلیغاتی/ سفیران محبت

این روزها ما در دنیای اطرافمان، در کوچه، بازار، ادارات، مراسم‌ها، همایش‌ها و... با هدایای ریز و درشت عجیب و جالبی رو به رو می‌شویم. بله! هدایای تبلیغاتی! حتما برای شما هم پیش آمده است، زمانی که از مغازه‌ای خرید کرده‌اید کالای کوچکی در کنار خریدتان با نام اشانتیون به رسم یادگاری دریافت کرده‌اید. باید بدانید که این پایان داستان خرید شما نیست و آن هدیه به ظاهر کوچک تازه آغاز راه سفر خرید شما و آن کالای کوچک تبلیغاتی است! 
هدایای تبلیغاتی جزیی از بدنۀ بزرگ حرفۀ بازاریابی را شکل می‌دهند و یک روش استراتژیک به حساب می‌آیند. صاحبان حرف و مشاغل برای نگه‌داشتن محصولات خود در بازارِ رقبا تلاش می‌کنند تا با استفاده از هدایای تبلیغاتی روی مشتری‌های خود تاثیر مثبت بگذارند، اعتمادشان را نسبت به آن محصول و شرکت در سطح بالا حفظ کنند و با این کار به قدردانی از مشتریان، همکاران و یا دوستان خود بپردازند. همچنین این کار باعث تقویت ارتباط بین مشتری و صاحبان صنایع و فروشنده‌ها می‌شود. در مقام مقایسه با آگهی‌های چاپی، کارهایی که فقط با چاپ و نوشته به تبلیغ می‌پردازند مانند کارت‌های ویزیت و... خیلی زود به فراموشی سپرده می‌شوند اما وقتی تبلیغات در کنار کارت چاپی و نوشته با یک هدیه همرا شود تاثیر آن پایدارتر و ماندگارتر خواهد بود.

هدایای تبلیغاتی در نقش سفیر محبت ظاهر می‌شوند که پیام کارفرما را به دیگران می‌رسانند. از قدیم گفته‌اند محبت، محبت می‌آورد و یا گفته‌اند: تو نیکی می‌کن و در دجله انداز/ که ایزد در بیابانت دهد باز. بدون شک، این روش در بازاریابی به ضرر صاحبان محصولات نخواهد بود؛ زیرا همان مشتری‌ها یا افرادی که هدایا را دریافت کرده‌اند نیز ناخواسته و ناخودآگاه در نقش یک مدل تبلیغاتی ظاهر می‌شوند؛ زیرا استفاده از آن محصول و به کار بردنش در جاهای مختلف توسط این افراد، مخاطبان دیگری نیز به آن کالا علاقه نشان خواهند داد و تمایل به خریدش خواهند داشت. فرض کنید رئیس اداره‌تان به تمامی کارمندان به مناسبت سال نو ساعت یا تقویم سال جدید یا خودکار هدیه بدهد که هم بسیار خوب طراحی شده و هم لوگوی شرکت به شکل ظریفی بر روی آن حک شده است، قطعا این محصولات که بسیار کاربردی هم هستند اگر در ایام عید و دید و بازدیدها مورد استفاده قرار بگیرند، با توجه به قانون چشم و هم چشمی یا شاید بهتر است بگوییم قانون جذب، طرفدارانی پیدا خواهند کرد. صاحبان مشاغل عامدانه این کار را می¬کنند اما مصرف‌کننده کاملا ناخودآگاه در مسیر تبلیغات قرار می‌گیرد و خود جزیی از این جریان می‌شود. شاید به نظر بیاید که دادن این هدایا از نظر مالی به ضرر شرکت‌هاست؛ اما آن‌ها با هزینه کمی برای تبلیغات در این عرصه، می‌توانند ده‌ها برابر سود کنند. برای مثال، زمانی که بانک‌ها و یا موسسات مالی یا برنامه‌های تلویزیونی اقدام به برگزاری مسابقات می‌کنند، می‌بینید که جوایز بزرگ و نفیسی به شرکت‌کنندگان اهدا می‌کنند از جمله خودرو، یخچال، سکه و هزاران جوایز نقدی دیگر. این جوایز هر چند از سود این موسسات یا برنامه‌ها به مخاطبان داده می‌شود؛ که با جلب توجه مخاطبان دیگر به این جوایز، آن‌ها نیز ترغیب به افتتاح حساب در آن بانک‌ها یا موسسات می‌شوند یا در مسابقه‌های تلویزیونی بیشتر مشارکت می‌کنند و در این صورت هزاران برابر سود بیشتر نصیب این موسسات می‌شود.

یکی از شیوه‌های جدید تبلیغات در دنیای وسیع ارتباطات امروز که جوان و پیر با آن درگیرند، استفاده از شبکه‌های مجازیست. به عنوان مثال در اینستاگرام که هدف اصلی‌اش تبلیغات است، بسیاری از اینفلوئنسرها محصولات را از شرکت‌های مختلف می‌گیرند و در صفحه خود تبلیغ می‌کنند و سپس از بین فالوورهایی که آن محصول را خریداری کنند یا لایک کنند و کامنت بگذارند، هدایایی را از همان محصول یا از محصولات دیگر آن شرکت یا شرکت‌های مرتبط می‌دهند. در واقع، صاحبان محصولات با این کار هم به اینفلوئنسر هدایای تبلیغاتی فراوان با قیمت پایینتر می‌دهند تا از آن کالاها برای هدیه تبلیغاتی استفاده کند و هم این که با این کار در مدت کوتاهی میلیون‌ها مشتری را جذب خواهند کرد و به همان نسبت، مصرف‌کننده‌هایی که آن هدیه‌ها را می‌گیرند تلاش چندانی برای به دست ‌آوردن آن هدیه نکرده‌اند و تنها با لایک و تگ کردن توانسته‌اند وارد چرخه تبلیغات شوند و به رونق آن کمک کنند. در واقع هم ‌آن‌ها راضی هستند و هم صاحبان کالا که سود سرشار برده‌اند و به دیگران نیز منفعت رسانده‌اند. همین‌طور در دیگر حرفه‌ها مثل آرایشگری و به‌طور کلی محصولات و فعالیت‌های مرتبط با سلامت و بهداشت و زیبایی، محصولات خوراکی، پوشاک و هر صنعت دیگری که با نیاز روزانه تعداد زیادی از افراد سر و کار دارند نیز این نوع تبلیغات به صرفه خواهد بود.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 321
برچسب ها :

تاريخ : | | نویسنده : سحر |